Lánglovagok a színházban

2022.09.20. 19:01

A patacsi tűzeset hőseit látja vendégül a Pécsi Nemzeti Színház

Mohay R.

Fotó: Laufer László

Pénteken lesz Ken Ludwig Primadonnák című bohózatának házi bemutatója a Pécsi Nemzeti Színházban. Szokástól eltérően azonban ezen az estén a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai lesznek a vendégek, kiemelten azok, akik a patacsi erdőtűz oltásában részt vettek.

A Pécsi Nemzeti Színház, élén Lipics Zsolt igazgatóval rendkívül fontosnak tartja az alapvető művészeti, szórakoztató tevékenysége mellett a társadalmi szerepvállalását.

A háborús menekültek segítése, a rászoruló családok és más nonprofit szervezetek színházlátogatásának megsegítésére az elmúlt évadban is számtalan jó példa volt.

Nem véletlen, hogy a Pécset nemrég fenyegető patacsi tűzeset kapcsán is rögtön felmerült a teátrum vezetősége részéről az ötlet. A színház a város lakóinak nevében is köszönetet szeretne mondani a rendkívül veszélyes helyzetben való helytállásért és áldozatos munkáért a lánglovagoknak, hogy hamar és hatékonyan megakadályozták a tűz tovább terjedését.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában