Felmérik a károkat

2022.08.30. 08:59

Nem vették őrizetbe a pusztító tűz okozóját

Még vizsgálják, milyen kárt okozott a hatalmas pécsi tűz okozója.

Fotó: Löffler Péter

Öt hektár fiatal erdő a lángok martalékává vált, több ház leégett, három gázpalack felrobbant, két kutya bennégett a hazákában. Megkerestük a Baranya Megyei-Rendőr Főkapitányság sajtóosztályát, azzal a kérdéssel, hogy szabadlábon védekezhet-e a tűz okozója, milyen mértékű kárt okozott, illetve, milyen büntetésre számíthat?

A rendőrség megkeresésünkre azt válaszolta, hogy a 49 éves pécsi férfit gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene gondatlan közveszély okozása miatt nyomoznak. Az ügyben őrizetbe vételre nem került sor, a kárérték megállapítása folyamatban van, a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást nem kívánunk adni.


Mint a hírportálunk megírta, vasárnap az NB-ben szereplő Kozármisleny csapata fogadta a tűzoltásban résztvevőket, így köszönték meg a munkájukat. 

A tüzet okozó férfi a Facebook-oldalán arra kérte a károsultakat, hogy vegyék fel vele a kapcsolatot a kártérítés érdekében az email címén: [email protected].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában