Fotópályázatot hirdet a könyvtár

2022.09.24. 15:00

Állatbarátoktól várnak fényképeket a szervezők

Az Országos Könyvtári Napok keretein belül fotópályázatot hirdet a bicsérdi könyvtár.

M. R.

A kép illusztráció

Az apropót az állatok világnapja adja, amelyet Assisi Szent Ferenc, a Naphimnusz szerzője, az állatok és a természet védőszentje emlékére. Amint azt a rendalapító élete során hirdette, az emberek minden teremtménnyel szoros közösségben élnek, ezért tisztelettel, törődéssel kell az állatok, növények felé is fordulni. Ferencre emiatt is gyakran hivatkoznak az állat- és környezetvédelem kapcsán.

Az Országos Könyvtári Napok kezdeményezése elő kívánja segíteni az ember-állat barátságot, valamint felhívja a figyelmet a harmonikus együttélés fontosságára, az állatokra úgy tekintve, mint aki segítik és boldogabbá teszik az emberek hétköznapjait. – A háziállatok mellett a haszonállatoknak és vadon élő állatoknak is jár a megfelelő bánásmód, a védelem – fogalmaznak a szervezők.

Ezért a fotópályázatra beküldendő képeket e gondolatmenethez kapcsolódva várják kedvencekről, háziállatokról, vadon élő állatokról – a résztvevők korhatár nélkül jelentkezhetnek. A fotókat október 1-ig várják a [email protected] címen, vagy nyomtatva a könyvtárban. A képekből kiállítást is tartanak itt, október 9-én 15 órától, ahol majd szavazni is lehet a pályaművekre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában