A programokat megtartják a Szent Vér kegyhelyen

2022.09.16. 09:00

Nem indulnak útnak szombaton a zarándokok Bátára

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Pusztai Sándor

A kedvezőtlen időjárás-előrejelzés miatt szeptember 17-én, a bátai Szent Vér kegyhelyre szervezett gyalogos zarándoklat eredeti programját – a zarándokok testi épségét, illetve a tömegrendezvényekre vonatkozó előírásokat szem előtt tartva – a Pécsi Egyházmegyei Hivatal módosította. Az eredetileg mohácsi és bátaszéki helyszínekről tervezett közös indulás, illetve a menetkíséréssel egybekötött gyalogos-, valamint kerékpáros zarándoklatot nem tartják meg, azonban a Szent Vér kegyhelyre szervezett programokat – a szentmise, a szentségimádás, a kiállításmegnyitó – változatlanul megtartják.

A liturgikus program 12.15-től szentségimádással kezdődik a bátai kegyhelyen, majd 14.00 órakor az Ars Sacra Fesztivál ünnepélyes megnyitójára várják az érdeklődőket, ahol kiállítás nyílik irodalmi betéttel „Nyisd meg, Uram, szent ajtódat" címmel. Az ünnepi szentmisét 15.00 órától Mayer Mihály nyugalmazott püspök celebrálja az egyházmegye papjaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában