Trombitaszó

2022.10.15. 14:17

A popzenére is átkacsintanak

Különleges trombitajáték dobja majd fel az októberi szürke estét: a Barabás Lőrinc Quartet a pécsi E78-ban zenél október huszadikán.

bama.hu

A Barabás Lőrinc Quartet 2015-ös megalakulása óta három nagylemezt jelentetett meg. (Beardance, Other Than Unusual, Open). A zenekar az instrumentális popzene és a jazz mellett számos stílust emelt be műsorába. Barabás szerzeményeiben a világzenei és klasszikus zenei hatások is nyomon követhetőek.

A világ nyitott tér a játékra, és minden, ami művészi kifejezés, elsősorban az ismeretlent célozza. Open című lemezén új hangot mutat Barabás Lőrinc is. Azokat a stílusjegyeket, amelyekről eddig ismertük, most is felfedezhetjük – vonzódását a szabályos, ismétlődő formák iránt, lényeglátását, tiszta egyszerűségét, a legkülönbözőbb stílusokkal való játékot –, de az album határozottan új fejezetet nyit az együttes zenei életében.

A Quartetbe új tagok érkeztek, és noha a trombitás-zeneszerző, valamint Premecz Mátyás billentyűs, Ajtai Péter bőgős és Klausz Ádám dobos ismeretsége korábbra nyúlik vissza, újbóli találkozásuk frissessége átszüremlik ezen a felvételen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában