Hagyomány a népdaléneklés

2022.10.19. 21:11

Aranyhangon daloltak a Pécsváradi Leányvásárban

Sz. Zs.

Már hagyománnyá vált, hogy a Pécsváradi Leányvásár népdaléneklési versennyel indul. Az idén hetedszer álltak mérettették meg énektudásukat és felkészültségüket a szakmai zsűri előtt a Pécsváradon kívül Zengővárkonyból, Pécsről, Mohácsról, Harkányból, Szigetvárról érkező gyerekek. Az alsós korosztályból húsz, felsősökből huszonhárom, vagyis rekordszámú jelentkezőt hallgatott meg a szakértő zsűri (Link-Réfi Csilla, Mericsné Rábai Katalin, Szentes Anett, Balogh János (elnök) és Gálber Attila).

Idén először nem helyezéseket, hanem sok más zenei vagy táncversenyhez hasonlóan minősítést érdemeltek ki az egy kötelező és egy választott dal előadása során kiválasztott legjobb énekesek..

A győztesek. Alsósok. Kiemelt arany: Kutas Anna (Pécsvárad) és Vucskics Barnabás (Szigetvár). Különdíj: Kutas Márta (Pécsvárad).

Felsősök. Kiemelt arany: Balázs Lili Anna (Pécs), Orsolics Rebeka Sára (Zengővárkony), Szabó Emese (Pécs), Balázs Levente Barna (Pécs). Különdíj: Horváth Anna.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában