Végre nálunk is bemutatják

2022.11.16. 15:26

Film készült a legendás zeneszerzőről, Ennio Morricone-ról

Külföldön már tavaly bemutatták, nálunk azonban csak idén érkezett meg az Ennio Morricone életéről készült dokumentumfilm. Az alkotást a pécsi Apolló Moziban is vetítik november 22-én.

Cz. E.

Fotó: yakub88

Az olasz zeneszerző nélkül sok film nem lenne ugyanaz. Clint Eastwood nem vált volna igazi western hőssé, az óceánjáró zongorista nem tudna mit játszani a luxushajón, Sergio Leone Volt egyszer egy vadnyugata se vált volna ennyire sikeressé és Jean-Paul Belmondo sem lett volna igazi profi. A komponista életét feldolgozó film annak a Giuseppe Tornatore rendezőnek a keze munkáját dicséri, aki a Cinema Paradisot készítette, aki ekkor dolgozott előszőr a maestróval. Munkakapcsolatuk három évtizedet ölel fel, amely során tizenkét alkotáshoz szerzett zenét Ennio Morricone.  

A dokumentumfilmben megszólalók, köztük Hans Zimmer, Clint Eastwood, Quentin Tarantino, John Williams sztorizgatnak, felelevenítik az olasz ikonnal közös munkát, közben betekinthetünk a legenda világkörüli turnéjaiba is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában