Drámaszakkörös diákok a színpadon

2022.12.16. 17:21

A Hókirálynő történetét dolgozzák fel a fiatalok Szigetváron

A Hókirálynőről szóló mesejátékot mutatják be a Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskolában december 17-én, szombat délután háromkor az intézmény tornatermében.

M. R.

Az előadás bekerült a városi ünnepi programok sorába is. A mesét a drámaszakkörös diákok tolmácsolják, a hátteret, a díszletet is a tanulók készítették, az előadás így közös munka eredménye. A diákokat Simonics Róbertné Szabó Anett készítette fel. Az iskolában nem ritka, hogy színpadi produkciókat készítenek a fiatalok, nemrég az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékét felelevenítve adtak látványos, dramatizált műsort az intézmény diákjai.

A Hókirálynő meséjét a dán Hans Christian Andersen írta az 1800-as években – ezt követően számos színpadi és filmes, rajzfilmes interpretáció született. A mesében megjelenik a jó és a rossz harca, a történet hőhősnője, Gerda különféle próbatételeket kiállva próbálja megmenteni bajba került barátját. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!