A jegyek mellé meglepetés kiadvány is jár

2022.12.16. 13:54

Itthoni mozikban be nem mutatott filmet vetít az Apolló

A Cinema Niche keretében vetítik a megtörtént eseményeken alapuló A Hidden Life (Egy rejtett élet) című alkotást december 16-án, az Apolló Moziban 19 órától.

Cz. E.

Fotó: AS

A vetítéssorozat, ami a Cinema Niche nevet viseli, az itthoni mozikban be nem mutatott, kortárs filmeket visz nagyvászonra, magyar felirattal. Céljuk, hogy az óriási filmdömping közepette felhívják a figyelmet olyan alkotásokra, amelyeket vétek lenne kihagyni. 

Ezen filmélmények közé sorolták be A Hidden Life című alkotást, amely Franz Jägerstätter történetét meséli el, aki megtagadta, hogy a náci Németország oldalán harcoljon a második világháború idején, és hűségesküt sem tett Adolf Hitlernek. Az osztrák földművest emiatt meghurcolták, haditörvényszék elé állították hazaárulásáért, és halálbüntetést szabtak ki rá.  

A filmet rendező Terrence Malick, az amerikai kortárs film egyik legrejtélyesebb rendezője. Ebben az alkotásában gyönyörű emléket állít egy embernek, akit hitében nem tudott megingatni a legkilátástalanabb helyzet sem.  

A december 16-i, pécsi vetítést Sári László, a PTE BTK Angol Nyelvű Irodalmak és Kultúrák Tanszékének egyetemi docense, irodalomtörténész, amerikanista, kritikus és fordító fogja felvezetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában