Csodafizika

2022.12.13. 20:48

Lézerrel világítják be a szerda estét

Nem mindennapi előadás kalauzolja az érdeklődőt december 14-én, szerda este hét órától a lézerek különleges világába. A pécsi Művészetek és Irodalom Háza (Széchenyi tér) Kis esti fizika sorozatában Sánta Imre a lézerek, mint a „leg”-ek világát tárja szélesre az érdeklődők előtt.

Sz. Zs.

A kép illusztráció

Intelligens szenzorok az üvegszál végén. Hegesztés, fémmegmunkálás robottal. Sebészi pontossággal irányítható kés. Freskórestaurálás és festménytisztítás. 3D látvány, villódzó, lüktető fényjátékok. Kriminalisztika és kvantumtitkosítás. Mindezt a csodálatos lézerfénnyel! Ahogyan a legnagyobb teljesítménysűrűséget, legrövidebb időt, a leghidegebb vagy legmelegebb anyagot, a legstabilabb órát, a legtitkosabb információátvitelt, a legpárhuzamosabb fénynyalábot, sőt, a legszabályosabb és legszabálytalanabb fényt is előállíthatjuk a lézerekkel lehet megvalósítani. Szerda este elmondják, hogyan.

Bővebb program és jegyinfó a Facebook-eseményben olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!