Hétvégén az orgona szól

2022.12.02. 14:17

Szombat este a Mecsek Kórus és a Bartók Béla Férfikar lép fel a székesegyházban

M. B. E.

Fotó: AS

Nagyon hiányozna, ha nem lenne advent idején az a zenei programsorozat, ami évről évre a Pécsi Egyházmegye Püspöksége szervezésében zajlik. Az egyházmegye honlapján részletes program olvasható időpontokkal, helyszínekkel.

Íme egy kis ízelítő a visszalévő koncertekből. A Mecsek Kórus és a Bartók Béla Férfikar szombaton 19.30 órakor énekel a székesegyházban, vasárnap pedig orgonakoncert lesz,  Balatoni Sándor és Berislav Jerkovic ül le a billentyűk mögé. Ugyanekkor a kertvárosi templomban pedig Kovács Szilárd Ferenc, a bazilika orogonaművésze játszik. Jövő szombaton a székesegyházban Szotyori-Nagy Gábor ad Cesar Franck 200 jubileumi koncertet, Rácvárosban pedig Dergez Zoltán orgonál. 11-én vasárnap Kertvárosban Radnai Tamás adventi hangversenye szól, míg a székesegyházban a Pécsi Vonósok zenél. 17-én Köcskey Tibor és növendékei adnak orgonaestet a székesgyházban, 18-án pedig kóruskoncert következik, Kertvárosban ekkor orgonamuzsikával zárul a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában