Zene tölti meg a Pécsi Bazilikát

2022.11.29. 11:13

Orgonaszóval hangolódhatunk a decemberre

A történelmi orgonák szakértője, Szabó Balázs már Európa-szerte megmutatta tehetségér és virtuóz játékával elkápráztatta a közönséget. November 29-én, este fél 8-kor a pécsi nagyérdeműt bűvöli el a Pécsi Bazilikában.

Cz. E.

Forrás: szabobalazs.org

Az orgonaművész a fiatal zenész-generáció egyik legsokoldalúbb tehetsége. Rangos nemzetközi versenyeken mutatta meg tehetségét. Játéka elmélyüléssel és drámai kifejezőerővel párosul. A miskolci származású művész sokat hozzá tett ahhoz, hogy az orgona újra hírnévre tegyen szert és ne kerüljön a feledés homályába. Rendkívüli pályafutása során nem csak a hangszerek királynőjeként is emlegetett orgona világában merült el, de a csembalóéban és a harmonium d'artéban is.

A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen kiváló minősítéssel végzett művész öt zeneszerző egy-egy darabjával készül pécsi koncertjére. A klasszikusoktól egészen a kortársakig felvonultat zeneműveket hangversenyén. Bach, Duruflé, Cabanilles, Ligeti és Reger darabjai csendülnek fel kezei alatt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában