Aki legyőzte az időt

2023.01.03. 10:18

Film készült a legidősebb olimpiai bajnokról

Január 9-én tölti be 102. születésnapját Keleti Ágnes, aki a torna sportág kiemelkedő csillaga volt. A 20. században sport történelmet írt tíz olimpiai érmével. A róla készült dokumentumfilm egy évét követi nyomon, a 100. születésnapjától a 101-ig. Az alkotást január 3-án az Apolló Mozi is vetíti délután fél 6-kor.

Cz. E.

Forrás: Youtube

A film bemutatja Keleti Ágnes életének mindennapjait. Különleges életének történetei naplójából, régi és friss interjúkból elevenednek meg, miközben érzelmes beszélgetésekből ismerhetjük meg életfilozófiáját, értékrendjét. Történetének átélhetőségét gazdag archív felvételek és animációs betétek is segítik.

Keleti Ágnes zsidó családban született. Gyerekként csellóművész akart lenni, de végül a torna lett a szerelme és a szenvedélye. Élete elválaszthatatlan azoktól a történelmi eseményektől, amelyeknek elszenvedője is volt a sportolónő. Háború, bujkálás, emigráció, hontalanság, családtagok elvesztése. De ezek nem tudták eltéríteni a sporttól. Izrael lett a második otthona, ahol megteremtette a torna alapjait, sportolók és edzők generációit nevelte ki. Keleti Ágnes folyamatosan győzte le az időt, és bizonyította azt, amit mindenkinek követnie kellene: nem szabad feladni céljainkat, csupán önmagunkhoz legyünk hűek, és saját elvárásainknak feleljünk meg.

 Az Aki legyőzte az időt című film premierje a Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol a nemzetközi kritikusok – FIPRESCI – Legjobb magyar film díját nyerte el.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában