Óvodásoknak

2023.02.11. 10:40

Csigabá és Csiganyó várja ismét a gyerekeket a Kodály Központban

A Pannon Filharmonikusok szervezésében már a harmadik Csigaház ovisoknak foglalkozás valósul meg február 11-én, délután fél 4-től a Kodály Központban.

Cz. E.

A kép illusztráció

Fotó: Kiss János

A sorozat házigazdája egy házaspár. Csigabá szerepét Kiss Szabi harsonaművész, míg Csiganyó karakterét felesége, Szendrői Zsuzsanna szaxofonművész ölti magára. A két művész már évek óta vezeti a Pannon Filharmonikusok különböző formációit bemutató, interaktív Csigaház sorozatot. Az óvodáskorú gyerekek játékosan ismerkedhetnek meg a csenddel, a ritmussal, a szimfonikus zenekar szólamaival és hangszereivel.

A Csigaház február 11-ei foglalkozásán a Csiga párhoz csatlakozik még egy személy, Hodozsó György zongoraművész.  

Ha azonban valamilyen oknál fogva ki kell hagyni ezt a délutáni mókát, akkor sem érdemes csüggednie a gyerekeknek, hiszen a Pannon Filharmonikusok kifejlesztettek egy olyan gyerekjátékot, amit otthonról is könnyedén lehet játszani. A játék meseszerűen avatja be a szimfonikus zenekar szólamaiba, a karmester és a Kodály Központ világába a gyerekeket, amely ezen a linken érhető el: www.csigahaz.pfz.hu 

Ha pedig még komolyabban el akarnának merülni a gyerekek a zene világában, akkor a zenekar YouTube csatornáján elérhető a Csigaház foglalkozás során bemutatott 4 hangszercsoportot bemutató online videók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLx9JaDq00S_Yen9I7AUkhWUfttcpJCErW 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában