Az időjárásra sem lehetett panasz

2023.02.16. 18:23

Már űzik a telet Mohácson: a kisfarsanggal rajtolt el csütörtökön a busójárás

Hagyományosan az óvodások és iskolások műsorával kezdődött meg a busójárás kisfarsang napján. A főtéren zajló programok már csütörtökön kora délután is nagyon sok érdeklődőt vonzottak.

Máté Balázs (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Fotó: Szabolcs László

Csütörtökön már délelőtt tíz órakor elkezdődtek az események: a Famatyi Bábszínház, a Vidák busócsoport és Pávkovics István tanítványainak közreműködésével átadják a megújult pajtaépületből kialakított kulturális teret, a KultúrKikötőt, ahol a későbbiekben néprajzi előadásokon, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a látogatók.

Délután kettőkor zajlott le a hivatalos színpadi megnyitó a Széchenyi téren.

Az elmúlt esztendőkben vált szokássá, hogy gyermek néptánccsoportok és busócsoportok bemutatóival, farsangi felvonulással indul csütörtökön délután a mohácsi busójárás, idén sem volt ez másképp.

A Széchenyi téren felállított szabadtéri színpadon gyermek néptánccsoportok és busócsoportok tartották a busójárás nyitórendezvényét kisiskolások és óvodások bemutatkozásával, polgármesteri köszöntővel, majd gyermek néptánccsoportok és busócsoportok léptek fel.

A gyönyörű, napsütéses időben már az első nap eseményeire is nagyon sokan voltak kíváncsiak, több ezren fordultak meg a város főterén.

A további rendezvények teljes sora napról napra nyomon követhető lesz hírportálunkon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában