Ismét sikeres szereplésük volt

2023.02.25. 20:12

Nívódíjjal tértek haza a siklósi hegedűsök a szombathelyi versenyről

Ismét kiemelkedő eredményeket értek el a Siklósi Zeneiskola hegedűsei.

Zs. K.

Forrás: Siklósi Zeneiskola

Doldog Éva hegedűtanár növendékei a Szombathelyen megrendezett XXI. Sistrum Zenei Versenyek hegedűversenye kaptak meghívást. Négy tanulóval vettek részt a rangos megmérettetésen, és mind a négyen szép eredményeket elérve képviselték az iskolájukat. Kosztics Mirella és Szamosi Benedek ezüst minősítést kaptak, Krutek Anna arany minősítést ért el, Vertike Anna Viola pedig nívódíjat hozott haza.

– Ezt a versenyt minden évben megrendezik a Nyugat-Dunántúliak számára. Mi a Dél-Dunántúlról úgy vehetünk részt rajta, hogy évekkel ezelőtt egy országos versenyen a szombathelyi zeneiskola akkori igazgatójának megtetszett a növendékeim játéka, és kérte, hogy vegyünk részt a Sistrum Zenei Versenyeken. Azóta kapunk meghívást ide – mondta Dolgos Éva. Szinte nincs olyan év, amikor nem hoznak el a versenyről legalább egy nívódíjat, az ott elért eredmény nagyon komoly elismerése a siklósi zeneiskolának, a fiatal növendékeknek, és a felkészítő tanárnak is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában