Rejtvényfejtők napja

2023.02.09. 16:52

Petőfi kapcsán is törték a fejüket a feladványokon Magyaregregyen

Február 3-a 2007 óta a rejtvényfejtők napja, amelyet most Magyaregregyen is megünnepeltek.

M. R.

Több különféle feladattal találkozhattak a résztvevők, a hagyományos keresztrejtvény vagy betű-szám rejtvény mellett egyéb gondolkodtató feladványok is helyet kaptak, mint például a mozaik vagy a scrabble, illetve logikai fejtörőkből is lehetett választani. Mindegyik alaptémája 1823 volt, megemlékezve a 200 éve született híres emberekről vagy megtörtént nagyobb eseményekről, így akár Petőfi versrészlettel vagy Az ember tragédiája egyik híres idézetével is lehetett megfejtésként találkozni. 

Három kategóriában várták a nevezőket bármely településről: gyermek, felnőtt és három fős csapatok. Az Arnold-ház könyvtár részlegében végül huszonegyen küzdöttek meg a feladványokkal, volt Kárászról, Mázáról érkező versenyző is.

Kategóriánként az első három helyezett díjazásban részesült, a Magyaregregy Község Német Önkormányzat támogatásának köszönhetően rejtvényújságok, édességek kerültek az oklevelek mellé. A felnőtt csapatban a Rovni-Papp házaspár győzedelmeskedett, a második Háziasszonyok előtt. A gyermek csapat kategóriában a Benga lett a legjobb, őt a Vadkacsák és Nimród követte. A legjobb gyermek induló Papp-Kalina Kíra lett. A felnőtt egyéni versenyzők közül Partos Zsuzsa győzött, Szabó József és Szabó Ilona előtt. 

A program létrejöttét támogatta  Magyaregregy Önkormányzata, segítette Lakatosné Dicső Piroska és Glock Ákos is, a rejtvényeket az a Judi Gergely készítette.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában