Hatvan éve forgatták A Tenkes kapitányát

2023.02.24. 15:48

Siklós tematikus rendezvénnyel ünnepli a sorozathoz kötődő jubileumi évet

Jeles évfordulót ünnepel idén Siklós, ugyanis 60 éve annak, hogy A Tenkes kapitánya című nagy sikerű sorozatot a siklósi várban leforgatták.

Zs. K.

A Magyar Televízió első és egyben egyik legsikeresebb sorozatának jubileumát a város méltó módon szeretné megünnepelni. Ennek első része egy április 29-i rendezvény lesz a siklósi várban. 

– Terveink szerint eljönnek hozzánk a még élő szereplők, illetve alkotók, ezen kívül a régi fotók, emléktárgyak kiállítása mellett megtekinthetők lesznek a sorozatban viselt ruhák. Érdemes lesz ellátogatni a várba, hiszen nagyon sok érdekes információval szolgál majd az érdeklődők számára a három teremben berendezett kiállítás – mondta Szentgyörgyváry Péter várkapitány. Ezen kívül lesz egy kerekasztal beszélgetés is azokkal a siklósi statisztákkal, akik anno szerepeltek a produkcióban, és minden bizonnyal kulisszatitkokat is elárulnak majd a jelenlévőknek. A látogatók egy fiatal siklósi művész, Miklós Martin alkotásait is megtekinthetik majd, aki újragondolta A Tenkes kapitányát, és képregényszerűen lerajzolva „felfrissítette” Örsi Ferenc művének karaktereit. Siklóson egyébként idén egy utcát is elneveznek Buga Jakab megformálójáról, Szabó Gyuláról. 

Örsi Ferencet a Magyar Televízió kérte fel a 13 részes, egyenként fél órás epizódú forgatókönyv megírására. A Tenkes kapitánya sorozat olyan nagy népszerűségre tett szert, hogy 1967-ben könyv formájában is megjelent. A filmsorozat nemzetközi hírnévre is szert tett: Észtországban egy kocsma viseli a nevét, és a pekingi tv is bemutatta annak idején kínai szinkronnal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában