A vasútállomáson csendülnek fel a dallamok

2023.03.16. 21:04

A Bach Mindenkinek Fesztivál pécsi programjai között közös éneklés is szerepel

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Bach Mindenkinek Fesztivált. A komolyzenei program az 1685. március 21-én született Johann Sebastian Bach születésnapjának hetében indult útjára.

Zs. J.

 

– Johann Sebastian Bach az egyetemes zenetörténet legnagyobb alakja, akinek a munkásságából máig ható lelki táplálékot, művészeti élményt és lélekerősítő aktualitásokat nyerhetünk

 – mondta a minap megtartott Bach Mindenkinek Fesztiválja fővárosi sajtótájékoztatóján Hoppál Péter miniszteri biztos, a fesztivál fővédnöke.

Baranyában több város csatlakozott a komolyzenei fesztiválhoz. Pécsen március 18-án délután öt órakor a Pécs-Rácvárosi Templomban orgonazenés áhítat tartanak, ahol Dergez Zoltán és Radnai Tamás orgonaművészek révén Bach nagyböjti művei csendülnek fel. Március 22-én a Civil Közösségek Házában (17.00) az Agócsy László Zeneiskola tanárai és diákjai Bach Mindenkinek Hangversenyt tartanak és ugyanezen napon este hat órakor a Pécsi Evangélikus Templomban a Pécsi Művészeti Szakgimnázium és a PTE Művészeti Kar növendékei (Balika Bernadett, Gorni Mirjána Míra, Nagy-Palotás Panna, Osvald Otília, Weisz Máté) lépnek fel.

A pécsi vasútállomáson március 25-én 14 órakor és március 26-án 15 órakor Balla Zsófia Katalin és Bánfi Petra ad koncertet, de Bach műveket hallhatunk a Mandragóra Kávézó és Pubban (25-én 18.00 óra), a Diana Vendéglőben (26-án 12.00), a Szabad Kikötőben (27-én és 28-án 19:00). Március 30-án mindenkit várnak egy közös éneklésre a Bach Mindenkinek Fesztivál befejező koncertje előtt a Sétatére (30-án 16:00), majd a Civil Közösségek Házában a fesztivál pécsi zárókoncertje 16:30-kor kezdődik, ahol fellép Bajic Ágnes, Berti Franciska, Farkas Fanni, Ferencz Péter, Forgó György, Gáll Kristóf, Lebeda Emili, Magyar Márk, Marcsek Máté, Partos Margaréta, Proszenyák Laura, Ribly Anna, Székely Enikő Anna, Szigeti Emese, Szilasi Zsófia, Tóth Fanni, Trapp Viola, Valter Liza.

Bólyban az Erzsébet Vigadóban (20-án 18:00), a Kozármislenyi Református Templomban (19-én 10:00), Mohácson a Schnei­der Lajos Alapfokú Művészeti Iskolában (23-án 17:00),  a Mohácsi Evangélikus Templomban (24-én 17:00) csendülnek fel a dallamok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában