Indul a szezon

2023.03.13. 19:35

Borkóstoló, városi kaland vár a pécsváradi vár tavaszi nyitányán

Sz. Zs.

Illusztráció

Fotó: Löffler Péter

Március 15-én nemhogy a tavasz, már a nyár is beköszönt a pécsváradi várba: e naptól él a nyári nyitvatartás, amely szerint szünnap nélkül, 9–17 óra között várják a látogatókat.

A nyitónap ünnepi programját 9 órakor vezetett várlátogatással indítják, majd 10 órakor koszorúzási ünnepséggel folytatják a Kossuth téren. 11.15-től várlátogatással és a Samu Géza emlékmúzeum megtekintésével vegyített Felsővárosi kalandozásra invitálnak, majd 15.30-kor mesés-játékos várvezetést tartanak a belevaló családoknak. A napot 18 órától BorVárvezetés zárja háromtételes borkóstolóval és sok mesével.
Az ünnepnapon a vezetett sétákon is külön térítés nélkül, a múzeumi jeggyel vehetnek részt az érdeklődők. Az István király étteremben emellett megújult étlappal, a múzeumban pedig Tormási Attila Ribizli Színrelépők című új időszaki kiállításával csábítja a betérőket a pécsváradi vár.
A programokról bővebb információ a pecsvaradivar.hu oldalon olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában