A sevillai borbély című előadás lesz megtekinthető

2023.03.11. 09:56

Operaszerelmeseknek ajánljuk: áriák, szerenádok szólnak a pécsi Apolló Moziban

A színház újra beköltözik a pécsi Apolló Moziba. Pontosabban a Royal Opera House, akiknek A sevillai borbély című előadása lesz megtekinthető március 12-én, este 6 órai kezdettel.

Cz. E.

Fotó: Laufer László

A nagy hírnévnek örvendő műben, amikor Rosina beleszeret a titokzatos fiatal udvarlóba, Lindoróba, minden ravaszságát be kell vetnie, hogy kijátssza számító gyámját, Dr. Bartolót. Ehhez pedig a helyi fodrász segítségét is kéri. Az opera tele van szívet melengető szerenádokkal, nevetséges beöltözésekkel és a hiába való boldog vég várásával.

A sevillai borbély Gioachino Rossini kétfelvonásos operája, amelynek ősbemutatójára 1816. február 20-án került sor. Ez a vígopera fergetegesen szórakoztató, ahogyan az ajánlás is írja, a borbély Figaro belépőjétől kezdve „Largo al factotum”, mely a „Figaro!” felkiáltással zárul; Rosina fergeteges kavatináján „Una voce poco fa” át. 

A világszínvonalú előadást a most debütáló Rafael Payare vezényli. A szereplőgárda pedig parádés, hiszen az operarajongók számára igen jól ismert Andrzej Filończyk, Aigul Akhmetshina, Laurence Brownlee, Konu Kim és Bryn Terfel  is feltűnik a darabban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában