Volt egyszer egy nyár

2023.03.04. 10:36

Premier előtti vetítésen látható az Oscar-esélyes film az Apolló Moziban

Premier előtti vetítésen lesz látható az utóbbi évek legerősebb brit filmjeként emlegetett Volt egyszer egy nyár (Aftersun) című alkotás március 4-én, 19 órai kezdéssel a pécsi Apolló Moziban.

Cz. E.

Fotó: AS

A film középpontjában egy 11 éves kislány, Sophie áll, aki ritka kincsként őrzi egy régi nyaralás emlékeit, amelyet szerető és idealista apjával töltött. Ezen a régi kiruccanáson a kamaszkor szélén álló Sophie számára egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy édesapja korántsem olyan gondtalan, mint amilyennek a kislány először hitte. Húsz évvel később a kislány megfakult emlékei az utolsó nyaralásról az apa-lánya kapcsolat erőteljes és szívszorító portréjává válnak.  

A film már számos díjat a magáénak tudhat, például elnyerte a BAFTA-díjat a legjobb elsőfilmes kategóriában, valamint versenyben van az Oscar-díjért a Legjobb férfi főszereplő szekcióban.  

A premier előtti vetítésen az amerikai-angol koprodukcióban készült drámát Ruman Gábor mozgóképalkotó, a kaposvári Rippl-Rónai Művészeti Intézet oktatója és gyakorló apa vezeti fel.  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában