Száztíz éve alapították

2023.03.17. 21:57

Programsorozattal ünnepel a Janus

Száztíz évvel ezelőtt alapították a pécsi Janus Pannonius Gimnáziumot – ezt ünnepli a hónap végén a Kodály Központban az iskola.

bama.hu

A Pécsi Janus Pannonius Gimnázium jogelődjét, a Pius-Alapítványi Katholikus Főgimnáziumot gróf Zichy Gyula pécsi püspök száztíz évvel ezelőtt, 1912-ben alapította magánvagyonából. Hetvenöt éve az intézmény felvette Janus Pannonius pécsi püspök és költő nevét. Az 1992/93-as tanévben kezdte meg működését – Baranya megyében elsőként – a hat évfolyamos gimnáziumi képzés.

A gimnázium március 27-én a JANUS 110 címet viselő ünnepi rendezvénnyel tiszteleg a névadó és az alapító előtt a Kodály Központban, és köszönti az iskola egykori és mai pedagógusait, tanulóit és munkatársait. A díszelőadást megelőzően nyugdíjastalálkozóra várják az iskola egykori pedagógusait, munkatársait, valamint bemutatják diákjaik képzőművészeti alkotásait „Portrék a reálistól a szürreálisig” címmel.

A díszelőadásban fellépnek az iskola színjátszói, tánccsoportja, kórusai, valamint hangszeres és énekes előadói, köztük öregdiákok is. A rendezvény zártkörű.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában