Kiállítás

2023.04.25. 20:39

A pécsi fotóművész hagyatéka csak halála után került napvilágra

bama.hu (forrás: Zsök)

A kép illusztráció

Fotó: Monkey Business Images

A Fotótavasz kiemelkedő rendezvénye Az elvonatkoztatás fokozatai címmel Szász János pécsi fotóművész retrospektív tárlata április 27-től az m21 Galériában látogatható. Az eredeti időponthoz képest (17:00) egy órával később kezdődik (18:00) a megnyitó. A kiállítás kurátora Csizek Gabriella, a Capa Központ munkatársa - olvasható a ZsÖK közleményében. 

Dr. Szász János (Pécs, 1925-2005) fotóművész hagyatéka a művész halála utána került napvilágra a család és a SosemArt Alapítvány tevékenységének köszönhetően. Életmű-kiállítások következtek: London, Stuttgart, Bécs, Új-Delhi, Berlin, Pécs, Budapest majd a világ két kiemelkedő fotógalériája, a san franciscói Robert Koch Gallery, illetve a londoni Eric Franck Fine Arts kezdett foglalkozni a művész képeivel.

A hagyaték képei ezután bemutatkoztak egyéni kiállításokon: Londonban (HotShoe Gallery - Kerekes Gáborral), Berlinben (Galerie Hiltwasky, Photokunst Johanna Breede), San Franciscoban (Robert Koch Gallery).

Csoportos kiállítások: Paris Photo, AIPAD Photography Show, Classic Photographs LA, Armory Fair New York.

Új időpont: április 27. (csütörtök) 18:00

Helyszín: Zsolnay Negyed, m21 Galéria

A kiállítást megnyitja keresztes zoltán underdogimages.

Megtekinthető 2023. június 4-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában