Sárkányölő Szent György

2023.04.23. 18:46

A város védőszentjét ünnepelték a hétvégén Pécsváradon (galéria)

Zs. J.

Fotó: Kótsch Petra

Sárkányölő Szent György Pécsvárad védőszentje, egyben a város címerében is szerepel, így Szent György előtti tisztelgésül minden esztendő áprilisában, a György-naphoz legközelebb eső hétvégén megrendezik a Szent György Napokat: bor- és pálinkaversennyel, Várad-futással és a város napjával. Április 21-én pénteken tartották a Szent György-napi Bor- és Pálinkaversenyt, amelyre több száz minta érkezett. A szombat a költészeté volt, ezen a napon tartották a Regionális Nyugdíjas Versmondó Találkozót, melyre szép számmal érkeztek szépkorú versmondók Baranyából, Tolnából és Somogyból.


Vasárnap délelőtt elrajtolt a Várad-futás. A célba érés után a kategóriánként az első három helyezett díjban részesült, illetve a futók között kisorsoltak egy biciklit is. Délután a várkerti színpadon helyi és környékbeli kórusok, táncosok szórakoztatták a pécsváradiakat és a városba érkező vendégeket. Míg a színpadon zajlott a műsor, a gyermekeket kvíz, illetve több állomásos akadályverseny várta. 
Alig fejeződött be a rendezvény, máris kezdték szervezni a következőket. Április 28-án a városi könyvtár régi épületében „Együtt muzsikál a család” hangversenyt rendeznek, majd április 30-án a Pécsváradi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Pécsváradi Német Baráti Kör szervezésében elindul a pécsváradi Maifest, délután felállítják az óriási májusfát, közben színes programokkal szórakoztatják a kilátogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában