Zenélő Pepita

2023.04.06. 15:45

Ausztriai előadó is fellépet már a pécsi Balokányban - újabb programok jönnek

Tavaly beszámoltunk róla, hogy a Pécsi Könnyűzenei Egyesület a Balokány-ligetért Egyesülettel hosszú távú együttműködés keretében zenei és egyéb kulturális eseményeket rendez a Balokány-ligetben.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

– Idén a Zenélő Pepita-sorozatunk január 28-tól indult kétheti, majd márciustól heti rendszerességgel – közölte portálunkkal Gálos László, a Pécsi Könnyűzenei Egyesület elnöke. – Érkezett már hozzánk előadó Ausztriából, márciusban pedig az ANK színháztermében három zenekaros nagyszabású rockkoncertet szerveztünk. Márciusig bezárólag összesen 14 zenekar lépett fel a különböző rendezvényeinken, illetve most egy nagyobb fesztivált is szervezünk, június 2-án és 3-án a II. Liget Fesztivált, ahol 10-15 zenekar lép majd fel.

Az egyesület elnöke kiemelte, hogy a Pécsi Könnyűzenei Egyesület alapító okiratában megjelölt célnak megfelelően ettől az évtől fellépési lehetőséget biztosítanak a pécsi, baranyai és a vármegye határain túli amatőr zenekarok és előadók részére. 
– A zenei események mellett egyéb kulturális rendezvények megtartására is készülünk. Április 21-én Vígh Árpád: „A székely szavak helyes használata” című könyvének bemutatója lesz a Pepita épületében, majd május elsején az egész napos majálisba is bekapcsolódik az egyesületünk, amelyben a Balokány-liget Egyesület és a PTE Művészeti Kar is részt vesz – említette Gálos László. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában