A pápa ördögűzője

2023.04.07. 11:33

Csak ő tudja felvenni a harcot a gonosszal

Ha egy film elején azt olvassuk, hogy igaz történet alapján, akkor máris másként meredünk a vászonra. És ha ez a film egy horror, akkor meg egyenesen összehúzzuk magunkat a székben.

bama.hu

Az ördögűzős tematika hullámokban támadja a mozivásznakat – van, hogy évekig egy ilyen film sem készül, van, hogy sorozatban jönnek. Most éppen a sorozatban vagyunk, úgyhogy kell valami, amivel ki lehet tűnni. Ez a valami most valaki: Russel Crowe.

Az egykori gladiátor mostanában vagányul választ szerepeket – ezen film ördögűzője is beleillik a sorba. A sztori szerint ő Gabriele Amorth atya, a Vatikán fő ördögűzője, aki rengeteg ördögűzést hajtott végre. Amorth két emlékiratot írt -- An Exorcist Tells His Story és An Exorcist: More Stories -- és részletezte tapasztalatait a sátánnal és az embereket gonoszságukban megragadó démonokkal való küzdelméről. A mostani filmben Amorth felhatalmazást kap a pápától, hogy ördögűzést hajtson végre, és feltár egy jelentős összeesküvést a Vatikánon belül.

Látványos és székbe szögező lett A pápa ördögűzője – nagy vásznon, brutál hangerőn kellőképpen szét fog csapni minket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!