Izgalmas május

2023.04.21. 11:33

Érkezik a Zsolnay Piknik: közel negyven program szórakoztat majd minket

Pécs első vérbeli tavaszi fesztiválja minden évben a Zsolnay Piknik, amely során a Zsolnay Negyed parkjában piknikpokrócokon élvezhetik a látogatók a kulturális és gasztronómiai csemegéket. Május 20-21-én közel 40 programmal várják az érdeklődőket, köztük Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint koncertje, Hajdu Steve stand up show-ja és Nikola Faller Land Art performansza - olvasható a ZsÖK sajtóközleményében.

bama.hu

Forrás: ZsÖK

Kiemelt (belépődíjas) programok:

Az egész napos ingyenes programok mellett három kiemelt előadással is várják az érdeklődőket, amelyek belépődíjasok. A fesztivál felvezetéseként május 19-én látható a MÚVILÁV - Majdnem, mint a filmeken című zenés-filmes színdarab Trokán Nóra és Klem Viktor főszereplésével. Május 20-án a Kollár-Klemencz Kamarazenekar mutatja be legújabb, A folyó című lemezét. Május 21-én pedig Chanson Elysée címmel francia sanzonest hallható Csemer Boglárka és Kárász Eszter előadásában, hatfős zenekari kísérettel.

Gyerekeknek

A gyerekeket várja Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar interaktív koncertje Játszóházi rokkendroll címmel, több előadást tart a Bóbita Bábszínház, lesz buborékbűvölő workshop és baba-mama jóga is. A MintaPinty Zenekar előadásának címe Áfonyka & egyéb Varró Dani dalok, gyerekjátékokkal települ ki a Nevetnikék Alapítvány, lesz lego-duplo játszóház, mesekuckó és Varázsóra előadások.

A Kortárs Junior – Rendhagyó órák sorozata keretében egy rendhagyó tesiórát tartanak az m21 Galériában. A résztvevők és dráma- és táncterapeuta vezetésével képzeletben a kiállítás képeiben mozoghatnak, melyhez a hátteret Szász János: Az elvonatkoztatás fokozatai című kiállítása adja. Másnap rendhagyó drámaórát tart Hornok Máté drámatanár Az elmúlt a 40 év legjobb sajtófotói című kiállításon.

Felnőtteknek is

Két nap alatt számos koncert hallható, fellép többek között Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, a Madras Special, az I Am Soyuz, a Ripoff Raskolnikov Band, aZorka és a Kozma Orsi Quartet, továbbá komolyzenei hangversenyeket tartanak a PTE Zeneművészeti Intézet hallgatói. Hajdu Steve Hajdu you do? címmel ad stand up show-t.

Hajdu Steve is szórakoztatja majd a programra kilátogatókat
Fotó: Sarosi Zoltan / Forrás: ZsÖK

Nikola Faller eszéki szobrászművész újra Pécsre látogat. Az Pécs – Eszék 50 éves Testvérvárosi évforduló kapcsán a két város Kulturális Évadot hirdet, melynek első pécsi állomása a Zsolnay Pikniken lesz. Faller két évvel ezelőtt a 48-as téren mutatta meg mi is az a Land Art. Akkor ősszel a falevelek segítségével hozott létre műalkotást, most pedig a Zsolnay Negyed két pontján is hasonlót tervez. A tavaszi időszakban azonban nem falevelekkel, hanem a frissen nőtt fűvel alkot majd. A két alkotás közül az egyik élőben készül majd a közönség szeme láttára.

Nikola Faller frissen nőtt fűvel alkot a Zsolnay Pikniken
Forrás: ZsÖK

Rendhagyó tárlatvezetések is lesznek több témában: A Zsolnay lányok titkai és Zsolnay Miklós kalandos életútja mellett Szász János kiállításán és a 41. Magyar Sajtófotó kiállításon is tartanak idegenvezetést.

A Mecseki Uzsonnás Doboz műhelyfoglalkozáson Fazekas Bálinttal és a La Fonte Reggelizővel készíthetik el a résztvevők a saját piknik szettjüket. Tökéletes szendvics és saláta variációk születnek helyi alapanyagokból. (Belépődíjas program!).

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint is fellép májusban
Forrás: ZsÖK

Az Amalgam Collection gyárlátogatásán az érdeklődők betekintést nyernek az autómakett készítés érdekes folyamataiba.

Lesz véradás, planetáriumi előadások és Játékok címmel megnyílik a Művészeti Kar Formatervezés Tanszék Keramikus hallgatóinak kirakat-kiállítása.

További részletek: https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/zsolnay-piknik-2023

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában