Szenvedéstörténet

2023.04.06. 14:00

Jézuson kívül mindenki lány

Jézus szenvedéstörténetét felidéző passiójátékot mutatnak be az evangélikus teológia hallgatói csütörtökön Mohácson és Pécsen.

bama.hu

A diákok minden évben máshová mennek – idén a Tolna-Baranyai Evangélikus Egyházmegye településeinek templomait keresik fel. A sorozat Szekszárdon kezdődött vasárnap, szerdán voltak Bonyhádon, ma Pécsen (18.00) és Mohácson (16.00) lépnek fel, az utolsó előadás Pakson lesz nagypénteken.

– Az idei alkalommal a koncepciót nagyban befolyásolta, hogy egy férfi és öt nő fogja Krisztus szenvedéstörténetét előadni – mondta az evangelikus.hu oldalnak Réz-Nagy Zoltán, az egyetem lelkésze. – Jézus jól látható gesztusokban, pantomimszerűen fog megjeleníteni nagyheti eseményeket, a gondolatai hangbemondással hangzanak majd el. 

A női szereplők Jézushoz közeli nőket fognak eljátszani. 

Megismerhetjük többek között Máriát, Jézus édesanyját, Mária Magdalénát, Zsuzsannát és Kuza feleségét, Johannát. Ők kifejtik szorongásaikat, dilemmáikat, gondolataikat. A passiótörténet egyes eseményeit fogják egymással megbeszélni. Ez a nem megszokott perspektívájú előadás zenei elemekkel egészül majd ki..

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában