A kis ügynökből is lehet nagy ember

2023.04.07. 20:39

Két nagy robbanás között félbehagyhatatlanul peregnek az izgalmas képek

Nem mondom, hogy Jack Bauer elszégyelli magát az izgalmas profi krimitörténet miatt, de azért berántott az Éjjeli ügynök a Netflixen, és azt is bátran kijelenthetem, a Netflixnek ez eddig a legjobb ilyen jellegű sorozata.

M.B.E.

S ha már 24, némiképp az is elgondolkodtató, hogy a streaming csatorna napjaink legnézettebb új sorozatának főhősét ugyan nem nevezik Bauernek, de Sutherlandnek hívják. 

Szó szerint nagy durranással, egy Metrószerelvény elleni terrorakcióval indulnak az események, aztán nincs megállás, ügynökök levadászása, autós üldözések, folyamatos veszélyhelyet, egymás mellé sodródott fiatal pár magánnyomozása teszi félbehagyhatatlanul izgalmassá a részeket. 

A színészi játék mondjuk nem teremt új mozisztárokat (a viszonylag egyszerű karakterkészlet sem igen ad erre lehetőséget, a szereplőket pedig nem a top20-ból válogatták) de akikért leginkább izgulunk (Gabriel Bassót a Super 8-ban láthattuk korábban és az új-zélandi színésznő Lucie Buchanant Az elveszett című filmben), ők nem okoznak csalódást. Egy Bonnie és Clyde jellegű bérgyilkos páros üldözi hőseinket, időnként a mesterségük karikatúráját adva, de azért sokkal inkább izgalmas a sorozat, mint nevetséges. 

Így megy ez kb. a sorozat feléig, amikor szépen kibontakozik hogy ki kivel van, s kiderül, hogy nem is annyira terrostákat kell keresni, hanem a Fehér Házba beépült embereket, szóval top politikusokat, mert az igazi káosznak eddig csak az előfutárával találkoztunk. S ekkortól hőseink duplán üldözöttek, őket keresi az FBI és a CIA is, továbbá belép egy emberrablási szál, a történethez szervesen kapcsolódva. 

A magánnyomozás halad tovább, egyre rázósabb fejleményekkel, újabb társakkal és ellenségekkel. A nagy fiesta pedig az amerikai elnök vidéki rezidenciáján, Camp Davidben zajlik, többek közt újabb robbantásos merénylettel, de ez már legmagasabb szinten durran. 

Összességében a film első öt része kifejezetten izgalmas, logikus és hihető. Amikor azonban eldől, hogy ki melyik oldalon áll, onnantól akad egy-két ellentmondásos elem, szükségtelen irányváltás. Mindemellett a 10 részes sorozatot mindvégig nagyon lehet élvezni, szinte kiköveteli a gyors megtekintést, szóval csak az kezdjen bele, akinek van egymásután három hosszú délutánja, amikor mogyoróval, meg sörrel vagy kólával le tud ülni a tévé elé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában