Író-olvasó találkozók

2023.05.18. 14:00

Egy héten át ünneplik a könyveket Pécsen is

A kortárs magyar irodalom legnagyobb eseményét, az Ünnepi Könyvhetet 2023-ban kilencvennegyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete. Ehhez a programsorozathoz a Csorba Győző Könyvtár is csatlakozik június 6. és 12. között. 

cz. e.

Fotó: Rákóczy Ádám

A lassan százéves Ünnepi Könyvhét alkalmából a CSGYK több irodalmi és gyermekirodalmi programmal készül az érdeklődőknek. Az első napon, azaz június 6-án délelőtt 10 órakor a Pinokkió Gyermekkönyvtár egy interaktív foglalkozásnak ad otthont. Balatonyi Lilla író, állatorvos érkezik az intézménybe, ahol bemutatja Egy cica útmutatója kis gazdiknak című kötetét, amelyben a felelős állattartásról mesél a gyermekek nyelvén.

A könyvhét második napján, június 7-én, délután 14 órakor a PTE BTK Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszékének tanulója, Ángyán Patrícia lesz az Apáczai Csere János Fiókkönyvtár vendége, aki idén megjelent kötetéről, a Szakításunk naplójáról fog mesélni az érdeklődőknek.

Június 8-án három programot is érdemes feljegyezni a naptárba. Délelőtt 10 órakor a Tudásközpont Körbirodalom Gyermekkönyvtárban interaktív könyvbemutatót tart Agócs Írisz Vonalból kimenni ér! című könyvén keresztül. Délután 2 órakor a Csipkefa Gyermekkönyvtárt lesz érdemes meglátogatni, ahol szintén egy interaktív kötetbemutatóra kerül sor. Terítéken Szakonyi Balázs Erdők, mezők, nádak, erek, a sziklák nem felejtenek könyve lesz. És hol máshol zárhatnánk a napot, ha nem a Tudásközpontban, ahol délután 5 órakor a Konferenciateremben Méhes Károly A fikusz téliesítésének napja című kötetével kapcsolatban rendeznek beszélgetést. 

Ha csütörtökön három, akkor pénteken négy program is várja az érdeklődőket. Az Apáczai Csere János Fiókkönyvtár délelőtt 10 órakor könyvbemutatóra és játékos foglalkozásra hívja az érdeklődőket, amelynek főszereplője Jakab Adrienn lesz az Annabella eleven képzelete című könyv szerzője. Aki csütörtökön lemaradt Szakonyi Balázs könyvének bemutatójáról, annak jó hír, hogy pénteken, délután fél 2-kor a Pinokkió Gyermekkönyvtárban várja a szerző az érdeklődőket szintén egy interaktív bemutatóra. A nap záró előadásaira a Tudásközpontban kerül sor. Az első délután 5 órakor lesz, ahol bemutatják a Kemény Zsigmond emlékezete nevű kötetet, amelyet egy kerekasztal-beszélgetéssel spékelnek meg a szervezők. Ezt követően délután fél 7-kor Havasréti József érkezik a könyvtárba, ahol Terepmunka című könyvével kapcsolatban szerveznek beszélgetést.

Mint, minden szombaton, így június 10-én sem maradhat el a Retro Könyvvásár, ahol délután 1 órától válogathatnak a könyvek között az érdeklődők, és bukkanhatnak igazi kincsekre.  

A pécsi Ünnepi Könyvhét záróeseménye június 12-én lesz az Apáczai Csere János Fiókkönyvtárban, ahol író-olvasó találkozóra és könyvbemutatóra kerül sor. Villányi Rózsa szerző érkezik az intézménybe Az egyetlen című kötetével.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában