A magasból üzent

2023.05.24. 20:01

Nem viccelt a polgármester, repülőből kiugorva kell a Siklósi Várfesztivált reklámozni (videó)

A siklósi vár látogatói már megszokhatták, hogy a várkapitánnyal, Szentgyörgyváry Péterrel mindig történik valami, illetve mindig kitalál valamit. Legújabb – kedd este közzétett – videójában azt mutatja meg, hogy még a levegőben is a Siklósi Várfesztivált reklámozza. Erre pedig a felvétel szerint nem más kérte, mint Riegl Gábor, Siklós polgármestere.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: Várkapitány - Szentgyörgyváry Péter hivatalos Facebook oldala

Mint a videóból kiderül, a  várkapitány először jót nevetett az ugratáson, hiszen mint mondta, retteg a magasságtól, a városvezető szigorú tekintete azonban azt sugallta, hogy nem viccnek szánta a kérést, így nincs más lehetőség, egy repülőből kiugorva is invitálni kell az embereket az idei várfesztivál különböző programjaira.

Az előadott jelenet természetesen vicc, és a várkapitány ötlete volt, mint ahogy a „Várkapitány – Szentgyörgyváry Péter” Facebook-oldalon közzétett megannyi megmosolyogtató felvétel. Tavaly például sms-ben egyeztetett a török vezérrel a csata időpontjáról, ezen kívül nem egyszer szavalatban, vagy dalban mondja el, miért érdemes a várba látogatni.

Látjuk őt plakátokon Siklóson, Pécsen és megyeszerte több helyen a várat promótálni, tehát nem csak vezetője, hanem reklámarca is a siklósi várnak. Azt sokan tudják róla, hogy a Vivat Bacchus alapító tagja, de emellett a Siklósi Várszínház Kft. ügyvezetője, valamint a siklósi Örsi Ferenc Művelődési Központ és a Pécsi Vasutas Művelődési Ház igazgatója is, ami azt jelenti, hogy nem csak a turisztika, a marketing és az előadó-művészet terén teljesít jól, hanem az intézményvezetők komoly, felelősségteljes feladatával is megbirkózik.

 

– Azt tapasztaljuk, hogy szeretik az emberek ezt a fajta reklámot, ezt a fajta humort

 – mondta a várkapitány. Ez egyébként a számokban is megmutatkozik, hiszen amióta Szentgyörgyváry Péter vezeti a várat, azóta az átlagos évi 70–75 ezerről évente 100 ezer fölé emelkedett a látogatók száma.

Neve az elmúlt években – köszönhetően a sok általa készített produkciónak, és az általa szervezett programoknak – mára összeforrt a siklósi várral is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában