Tizenkét Borrend vett részt a találkozón

2023.04.30. 14:46

Tiszteletbeli borlovaggá avatták Szentgyörgyváry Péter siklósi várkapitányt és Mojzes Tamás alpolgármestert

Tizenkét szervezet részvételével Országos Borrendi Találkozót szervezett a Gasztro és Borbarátnők Borrendje Siklós a várban.

zs. k.

Fotó: Zs. K.

 A szombati rendezvényt Nagy Csaba országgyűlési képviselő nyitotta meg. A szinte egész napos programot szakmai konferenciával és bemutatókkal, és látványos felvonulással színesítették. A résztvevők megtekinthették a Siklósi vár Boszorkánytalanító hadművelet című vásári komédiáját, majd az Apró Paták Lovas Sport Egyesület Hagyományőrző csapatának szórakoztató előadását is. Ezután az első siklósi szőlőbirtokos és borász, dr. Jantsits Sándor emléktábláját koszorúzták meg. 

 

Fotó: Zs. K.

A siklósi gasztrohölgyek 2010-ben már együtt főztek, de akkor még csak baráti társaságként vettek részt a helyi rendezvényeken, 2013-ban egyesületté alakultak, 2014-ben pedig felvették a borbarátnők nevet. A Magyarországi Borrendek Szövetségéhez 2018-ban csatlakoztak. Tagjaik közt családi pincészeteket igazgató borász hölgyeket, csárdatulajdonosokat és mesterszakácsokat tudhatnak, most pedig újabbakkal bővítették létszámukat, hiszen hagyományos borrendi avatót is megtartották a vár kápolnájában. Borrendi esküt tett hat tagjuk, mellettük tiszteletbeli borlovaggá avatták Szentgyörgyváry Péter siklósi várkapitányt és Mojzes Tamás alpolgármestert, továbbá pártoló taggá avatták Szulimán Istvánt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában