ISTA-fesztivál

2023.05.15. 17:50

Ingyenesen tekinthető meg a nagyszabású produkció Pécsváradon

Május 16-án délután 17 órakor a pécsváradi várban tartják az az Anasztászisz (Feltámadás) című, montázs jellegű előadás főpróbáját, amely nyílt az érdeklődők számára, s ingyenesen megtekinthető.

M. R.

Fotó: Dunántúli Napló

Az előadást a Nemzeti Színházban, Budapesten mutatják majd be május 20-án, ez a nagyszabású interkulturális mű zárja az ISTA (Nemzetközi Színházantropológiai Iskola) fesztivált.

Az Eugenio Barba által rendezett produkció, az élet különböző fázisait és valóságait ábrázolja a születéstől a halálig, majd ismét az újjászületést a természet, az állatok és az emberek világában. Az alkotó elképzelései alapján az Anasztaszisz az Élet erejéhez szóló himnusz, egyúttal tisztelgés az előadóművészet előtt, mely a különféle stílusok és kifejezési formák gazdagságának feltárására is törekszik.

Az előadást különböző országokból és hagyományokból érkező előadók játsszák: a japán nó, a kínai nankuan opera, a balinéz topeng, az indiai bául tánc és dalok, valamint a kathakali, a brazil bumba meu boi, a flamenco és egyes nyugati kortárs stílusok képviselői. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában