Szent Margit

2023.05.13. 21:20

Magyar királydrámát is tartalmaz a kötet, amit Pécsváradon mutatnak be

Margit királyné – Magyarország szülöttje, Skócia szentje címen jelent meg drámakötete Sárosi Istvánnak, amelyet május 22-én 17 órakor mutatnak be a pécsváradi vár Asztrik apát termében.

Cz.E.

Fotó: Dunántúli Napló

A kötet négy drámát tartalmaz. 

Az író legelső, 1984-ben bemutatott drámája éppúgy megtalálható a könyvben, mint a 2021-ben papírra vetett magyar vonatkozású királydráma, ami Skóciai Szent Margit életéről szól.

Sárosi Istvánnak számos novellája, regénye és verse jelent meg, több színdarabját több magyar színház is színre vitte. Jelenleg két darabja van műsoron, az egyik a Székesfehérvári Vörösmarty Színházban Trianon – a Nemzetközi Törvényszék előtt, a másik a Pécsi Nemzeti Színház Kamara Színházában Otthon, édes otthon címen.

A kötetbemutatón közreműködik Füsti Molnár Éva és Németh János, a PNSZ művészei. Az ünnepséget vezeti Bagossy László. Az est házigazdája és megnyitója Pécsvárad polgármestere, Zádori János. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában