Töretlen a népszerűsége

2023.05.16. 16:21

Új évaddal folytatódnak a férfitalálkozók Baranyában

A nagy sikerre tekintettel ősszel tovább folytatódnak a Felföldi László pécsi megyéspüspök által két évvel ezelőtt életre hívott Férfitalálkozók. Az idei tavaszi szemeszter záró rendezvényét május 12-én tartották Szigetváron.

W. K.

Fotó: AS

A rendezvénysorozat 2021 szeptemberi indulása óta eltelt két évadban összesen 64 alkalommal találkoztak a férfiak a Pécsi Egyházmegye valamely városában. Hét településen, Pécsett, Mohácson, Szekszárdon, Pakson, Tamásiban, Dombóváron, és Szigetváron tartottak előadásokat minden évadban négy alkalommal.

– A találkozókon a férfiakat, a férfiak nagy sorskérdéseit állították előtérbe – emelte ki az elmúlt évek tapasztalatait is összegző beszámolójában a Pécsi Egyházmegye. Az első évadban a férfi mivolt, a férfisors, a férfi és a munka, a férfi és a jellem témája volt a vezérfonal. Az összejöveteleket komoly érdeklődés övezte, ezért 2022 őszén egy újabb évadot is útnak indítottak, amelynek előadói az emberi és isteni szó kérdésköreit, félelmeink és reményeink, kudarcaink és sikereink, valamint az Egyház és a világ összefüggéseit járták körbe. Az első évadban megszokotthoz képest ekkor annyi újítást történt, hogy rövidebbek lettek az előadások, amelyeknek tartalmát aztán csoportosan vitatták meg a jelenlévők.

– Idén ősszel pedig a programsorozat tovább folytatódik: ebben a harmadik évadban személyes életünk határvonalai, közösség és magány, Isten akarata személyes életünkben, valamint gyászunk és veszteségeink nagy kérdéseire keresik majd a választ a résztvevők – adta hírül a Pécsi Egyházmegye. A férfitalálkozókat a korábbaikban megszokott helyszíneken rendezik meg, és a főpásztor ezúttal is részt vesz majd a kötetlen hangvételű összejöveteleken, ahol az elmúlt évadok tapasztalatai szerint mindig teret kap a jókedv, de sosem maradt el a közös imádság és éneklés sem.

A Pécsi Egyházmegye arra kéri az érdeklődőket, hogy jó szívvel ajánlják a rendezvényt és hívják meg arra férfi ismerőseiket, barátaikat, munkatársaikat, szomszédaikat, azaz bárkit, akiket érdekelhetnek a felvetett témák. Az egyes alkalmak nem egymásra épülnek, tehát azokhoz bármelyik témakörnél, helyszínen és időpontban lehet még csatlakozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!