Moziajánló

2023.07.25. 14:00

Füleket befogni: ölni képes sikolyával a férfi

Ahogy már megszokhattuk, keddenként a Kioszkban a Cannes-i Filmfesztiválon díjban részesült filmeket láthatunk. Július 25-én, este 8 órakor az 1978-as Gyilkos kiáltás – The Shout – című alkotást vetítik.

Czeczon Enikő

Fotó: Stock-Asso

Ez az egyesült királyságbeli horror, dráma úgy kezdődik, hogy az angliai Lampionban krikett meccset játszanak a helyi pszichiátriai intézet betegei és dolgozói. Megfigyelőként jelen van a mérkőzésen Robert Graves író is. Az egyik beteg, Crossley úgy dönt, hogy elmeséli neki nem mindennapi élettörténetét. Felidézi azt a tizennyolc évet, amit az ausztrál őslakosok között töltött el. A férfi azt állítja, hogy megtanították az őslakosok, hogy hogyan használja fel elméje rejtett képességeit, és elsajátította tőlük a sikollyal való gyilkolást. Egy nap Crossley találkozik Anthony Fieldinggel, a zeneszerzővel, és feleségével, Rachellel. A férfi egy ebéd mellett elmondja nekik különleges képességét. A zeneszerző, aki szakmájából eredően érdeklődik a szokatlan hangképzés iránt, nem hisz neki, de Crossley demonstrálja nekik a legelső bárányon. A kellemes hangulatú ebéd felett pedig eluralkodik a félelem és nyugtalanság. Főleg Rachel aggódik, akit kiszemelt magának a különleges képességű férfi.  

A filmet Jerzy Skolimowski rendezte, akinek nevéhez fűződik a 2022-es, több elismerésben is részesült IÁ című film, amelynek főszereplője egy szomorú tekintetű, kíváncsi természetű szamár.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában