Ünnepel a település

2023.07.28. 16:40

Sörfesztivált is rendeznek a Nádasi Napokon

Idén is megtartják a Nádasdi Napokat Mecseknádasdon augusztus 18. és 20. között.

Czeczon Enikő

Fotó: Kiss Albert

Az első napon közös ünneplésre invitálják az érdeklődőket, hiszen 2023-ban van a húsz éves jubileuma Mecseknádasd és Frammersbach partnerkapcsolatának. Délután hat órakor kezdődnek a köszöntők, amelyen felszólal a partnerváros polgármestere, Christian Holzemer, majd Mecseknádasd polgármestere is, Kraszné Auth Szilvia. A nap fellépői pedig a Mecseknádasdi Általános Iskola tánccsoportja, a Mecseknádasdi Harmónika zenekar, Gerner Heidi, a Mecseknádasdi Tűzoltó Zenekar és a Mecseknádasdi Nyugdíjasok Egyesülete lesznek.  

A második napon, azaz augusztus 19-én rendezik meg a sörfesztivált, amelyre a belépés jegyvásárláshoz kötött. Tizennégyéves kor felett a belépés ezerötszáz forint, helyi lakosoknak a lakcímkártyát bemutatva ezer forint. Az est fellépője a Platin Zenekar lesz.  

A záró napon pedig érkezik a Nádasdi Búcsú. Zenés ébresztővel kezdődik a nap, majd a Szent György templomban ünnepi szentmisét tartanak, hogy aztán a kulturális programokat élvezhesse a közönség. Zenélni fog a Mecseknádasdi Tűzoltó Zenekar, lesz kenyérszentelés, valamint tánc a Mecseknádasdi Néptánc Egyesület, a bonyhádi Kränzlein Néptánc Egyesület, a Zengővárkonyi Néptánc Egyesület és Mecseknádasdi Nyugdíjasok Egyesülete közreműködésével.  

Délután hat órakor fellép a PTE Brass Band, az este 8 órai bálon pedig a Junge Spatzen adja a talpalávalót. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!