Keddenként a filmeké a főszerep

2023.08.15. 10:00

A maffia bosszúja elől menekült, majd könyvet írt

A nyári keddek a Kioszkban a filmekről szólnak. Így augusztus 15-e sem maradhat egy Cannes-ban díjazott alkotás nélkül. Este 8 órakor egy francia-olasz koprodukcióban készült drámát, a Gomorra című filmet vetítik.

Czeczon Enikő

Fotó: Kzenon

Nápoly és Scampia kikötőinek környékén élők mindennapjait három tényező határozza meg: a hatalom, a pénz és a vér. Nincs más választásuk az embereknek, a diktált szabályok szerint kell túlélniük, amelyeket a Camorra, a nápolyi maffia határoz meg, és átlagos életről csak nagyon kevesen álmodhatnak.

A filmet Matteo Garrone vitte vászonra a maffia bosszúja elől rejtőzködő Roberto Saviano azonos című regényéből. A gengszterdráma öt egymástól független történetet mesél el, amelynek főszereplői mind a Camorra-val állnak kapcsolatban.  

A Gomorrah 2008-ban nem csak a Cannes-i Filmfesztivál Nagydíját vitte el, hanem az Európai Filmdíj Legjobb európai színész elismerést is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában