Keddi moziest

2023.08.22. 10:30

Egy átlagos iskolai nap vérengzésbe torkollt Amerikában

Keddenként a filmeké a főszerep a Kioszkban. Augusztus 22-én egy újabb Cannes-ban díjazott alkotást vetítenek a kedvelt pécsi szórakozóhelyen este 8 órakor. A film pedig a 2003-ban készült Elefánt.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Fotó: Monkey Business Images

Az Elefánt a Halál filmtrilógia második része. 1999-ben az amerikai Columbine Gimnáziumban a tizenhétéves Dylan Klebold és a tizennyolcéves Eric Harris lelőtt tizenkét diákot és egy tanárt. Ebben a vérengzésben még huszonhárom másik ember is megsérült. A fiatalok tette nem szimpla ámokfutás, hanem egy kitervelt mészárlás. A gyilkosságokat követően a Dylan és Eirc öngyilkosságot követett el. A film ennek a teljesen átlagosnak induló napnak a történetét meséli el, amely végül vérengzésbe torkollott. 

Gus Van Sant Elefánt című filmje 2003-ban nemcsak az Arany Pálma díjat hozta el Cannes-ból, amelyet a legjobb filmnek ítélnek oda, hanem a legjobb rendezés kategóriában is elhozta az elismerést a filmfesztiválról.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában