Fókuszban az irodalom

2023.08.03. 11:00

Megvan a PécsLIT Fesztivál első programja

Augusztustól már Krusovszky Dénes verse olvasható a Csorba Győző Könyvtár bizonylatain, amely már a PécsLIT Fesztivált is hirdeti.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Fotó: DimaBerlin

Az irodalmat középpontba helyező fesztivál hat napon keresztül várja az irodalom szerelmeseit szeptember 11. és 16. között. És már lassan csepegtetik a morzsákat az eseményről a szervezők. Már meg is van a PécsLIT első meghirdetett programja.

Szeptember 11-én A nagy Himnusz sztori címen Bősze Ádám és Nyáry Krisztián előadása lesz hallható a Zsolnay Negyed E78-as épületében, amely a Himnusz születésének kétszázadik évfordulójára íródott. Ezen a kötetlen hangvételű programon sokrétű információhoz juthat a közönség a Himnusszal és általában a himnuszokkal kapcsolatban. Több kérdést is megválaszolnak az előadók: Miért nem tetszett Erkel és Kölcsey műve a különböző rendszerek politikusainak és milyen alternatív indulókkal próbálkoztak? Mi volt a himnusz a Himnusz előtt? Miért tartotta közepes versnek saját művét a költő? Hány perc alatt írta a szobafogságban Erkel Ferenc a Himnusz zenéjét és van-e egyáltalán hiteles kottája? 

És ez még csak pár kérdés a sok közül, amire választ kaphatnak az érdeklődők az előadáson. Az eseményre a jegyértékesítés már elkezdődött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában