Komoly elismerés

2023.08.20. 12:00

Pécsi régész vezeti a Paksi Városi Múzeumot

Augusztus elején nevezték ki a Paksi Városi Múzeum élére a korábbi igazgató, a nyugdíjba vonuló dr. Váradyné Péterfi Zsuzsanna helyére a pécsi Dr. Fazekas Ferencet.

Bama.hu

A Paksi Városi Múzeum leköszönő igazgatója Váradyné Péterfi Zsuzsanna annak tudatában vonult nyugdíjba, hogy megtalálták az utódját – ahogy a teol.hu-nak fogalmazott –, akinél biztos kezekben látja a jövőt. A kiemelt feladatot eddigi helyettese, dr. Fazekas Ferenc régész, a Pécsi Tudományegyetem régészeti tanszékének tanszékvezető helyettese, egyetemi adjunktusa vette át augusztus elejétől, aki ilyen minőségben elsőként a Teol podcast műsorában beszélt az előtte álló feladatokról, a Lussoniumnál idén júliusban folyó ásatásokról, amelyet bizonyos szempontból mérföldkőnek nevezett az itteni kutatások történetében. 

Az új igazgató érdekességekről számolt be a Lussoniumi ásatások nyomán előbukkanó római állomáshely körvonalazódó történetéről és a múzeummal kapcsolatos terveiről egyaránt. Utóbbiról megtudhattuk, dr. Fazekas Ferenc közösségi múzeummá alakítaná a paksi intézményt, amely olyan muzeális élményt nyújtana, amely egyedivé teszi. Szerinte erre jó lehetőséget nyújtana a Dunakömlődnél található római erődítmény. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában