Előadói est, könyvbemutatók

2023.09.02. 16:40

A nyár is mozgalmas volt a siklósi könyvtárban

Több kulturális programmal készül a siklósi könyvtár az őszi hónapokra.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Az első szeptemberi esemény R. Sörös Rozália festőművész kiállításának megnyitója lesz, amely szeptember 8-án 17 órakor nyílik „A világ, ahol élek” címmel. A hónap közepén várható a Zvolszky Zita nyári rajz­iskolájának termését bemutató tárlat is, majd szeptember 30-án Szinyei Dalma mutatja be Levendula Hercegség című mesekönyvét. Október 2. és 7. között, az Országos Könyvtári Napok eseménysorozata kínál számos érdekes programot és foglalkozást. Ennek részeként nyílik majd kiállítás a Tótok földjének történetéről, valamint október 5-én Gudmon Erika PiheNőidő című könyvének bemutatójára is szeretettel várják az érdeklődőket. 

Október 19-én 18 órakor a Déryné Programnak köszönhetően újabb produkció érkezik a siklósi könyvtárba Hazaszállnak a füstkarikák címmel, melynek előadói Sáfár Anikó és Kautzky Armand. A műsorban egy 1956-ban kivándorolt fiatalember leveleinek részletei mellett az eseményekhez illeszkedő versek, prózák, zenei betétek hangzanak el.
A siklósi könyvtárban egyébként nyáron sem állt meg az élet, sőt a július és az augusztus még inkább mozgalmasabbnak bizonyult, hiszen három héten át nyári napközis tábort szerveztek a gyerekeknek.

– Az idei év volt az első, amikor három turnust is indítottunk, mert olyan sok gyermek jelentkezett a táborainkba, hogy csak így tudtuk megoldani, hogy mindenki részt vehessen egy-egy hét erejéig a kalandokban – mondta Vincze Bernadett, a Siklósi Térségi Könyvtár és Ismeretközpont intézményvezetője. – A könyvtári tábort kirándulásokkal igyekeztünk színesebbé tenni, de megismertettük a gyerekeket a város, vagy szűkebb környezetünk érdekességeivel, figyelmet fordítottunk arra is, hogy illemet tanuljanak és hogy megtanulják elfogadni egymást. A tábori hetekben sok támogatást kaptunk a városvezetéstől, a helyi vállalkozóktól, vendéglátósoktól, más intézményektől, és bizony a szülőktől is. Munkánkat diákmunkások és közösségi szolgálatosok is segítették ebben az időszakban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában