Tánc, művészet, kultúra

2023.09.01. 13:20

A tradicionális és a modern Korea tárul fel a látványos programon

Czeczon Enikő

Illusztráció

Fotó: Lightspring

Négy év után ismét Koreai Napot tartanak Pécsett szeptember 2-án, délután egy órától a Civil Közösségek Házában. Egy igazi színes programkavalkád várja az ázsiai kultúra kedvelőit, amelynek keretében nem csak a hagyományos, hanem a modern oldaláról is megismerhetik a résztvevők ezt a különleges, sokszínű nemzetet.

 

Délután egy órakor a Mugunghwa tánccsoport nyitja meg a rendezvényt. A formációt a tagok koreai tánc, művészet és kultúra iránti szeretete, rajongása hívta életre. Ezt követően Trendek és tradíciók címen Fajkuszné Kovács Ramóna, az ELTE BTK Koreai Tanszék oktatója tart előadást, de bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a koreai arcápolás világába is, valamint a Metafour Coven Team szervezésében K-pop Open Stage is lesz, ahol megmutathatják a jelentkezők k-pop tánc tudásukat.
Mindemellett több program is várja az érdeklődőket: hanbok ruhapróba, Munbangsau – kalligráfia – kiállítás és koreai szépírás kipróbálása, hangul tanítás az International Youth Fellowship oktatójával, koreai arcápolás és termékbemutató, ázsiai arc- és fejkezelés bemutató.
A Civil Közösségek Háza udvarában működő kávézó, a NemCsak1Süti pedig ezen a szeptemberi délutánon különleges ajánlattal várja a vendégeket: lehetőség lesz kipróbálni Korea tradicionális fűszeres üdítőitalát is. Cz. E.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában