Önkereső út is

2023.09.12. 10:00

Az anya szentül hiszi, hogy egy lista teljesítése után felébred fia a kómából

Szeptember 12-étől rajtol a Vertigo Filmnapok a pécsi Apolló Moziban. A háromnapos rendezvény első napján vetítik A csodák könyve című filmet is este 8 órai kezdéssel.

Czeczon Enikő

Forrás: Apolló Mozi Pécs

A francia film főhőse egy gyerekét egyedül nevelő anya, akinek élete fenekestül felfordul, amikor a 12 éves fia kómába esik egy balesetet követően. Az édesanya a fia szobájában rátalál egy világvége listára, amelyre azokat a dolgokat jegyezte le a fiú, amelyet életében szeretett volna teljesíteni. Az anya fogja magát és útra kell, hogy Franciaországtól Japánig a világ különböző pontjain élete kalandját élje át. Szentül hiszi, hogyha teljesíti a fia listáját, akkor gyermeke felébred a kómából. Az utazás azonban nemcsak a feladatok teljesítéséről szól, hanem az önkeresésről, az önismeretről is. A főhősnő rádöbben, hogy mik az élet igazi szépségei, és arra, hogy mik azok a dolgok, amelyek igazán számítanak.

A film Julien Sandrel azonos című bestsellere alapján készül, az alkotást pedig Lisa Azuelos rendező vitte vászonra, aki nem egy filmjével bizonyította már, hogy érti az emberi kapcsolatokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában