Bama.hu podcast

2023.09.04. 21:45

Mészáros József Kovács Ferenc siklósi festőművésszel beszélget

Mészáros József

Fotó: Laufer László

Hangsúlyozottan siklósi maradt, hiszen évtizedekig helybe jött hozzá a nagyvilág. Képzőművészek, szobrászok, keramikusok érkeztek országok garmadájából Siklósra, az alkotótelepre. És a siklósi festőművész boldogan menedzselte évről-évre, az aczélgyörgyi korban létrejött különleges kompániát. Számukra tényleg nemzetközivé lett a világ – persze, nem úgy, ahogy azt a pártállamban elképzelték. Aztán, jött a kapitalizmus, illetve annak kelet-európai változata, ahol is a művészet nem éri meg, abban nincs lóvé…
A siklósi festő maradt, aki volt. Korpuszok, Jézus a keresztfán megannyi lelki állapotban, lelki változatban került a vászonra, a nagyszabású művészeti alkotótelepet pedig felváltotta a jóval szerényebb költségvetésű, mindazonáltal továbbra is amolyan tematikus művészi seregszemlének aposztrofálható Siklósi Szalon.
Soron következő podcastunkban Mészáros József Kovács Ferenc siklósi festőművésszel beszélget a múltról, jelenről és egy kicsit a holnapról is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában