Hagyomány

2023.09.07. 12:30

Szőlőt is lopnak a szüreti mulatságon

Rajnai-Zsíros Krisztina

A kép illusztráció

Fotó: Löffler Péter

Szeptember 9-én, szombaton rendezi meg a pellérdi önkormányzat – a Pellérdi Ifjúsági Klub és a Pellérdi Mezőszél Tánc- és Színjátszó Kör közreműködésével – a falu hagyományos Szüreti Mulatságát. A művelődési házban 14 órakor Tajti Zoltán polgármester nyitja meg a rendezvényt. Ezután szüreti felvonulás kezdődik zenészekkel, táncosokkal és lovaskocsikkal, akik innen a Dózsa György, az Iskola, az Arany János utcákon át, majd a Cseresznyéskertet, a Búcsú teret, a Petőfi utcát és a Plébániát érintve jutnak vissza a művelődési házhoz.

Mindeközben az épület udvarán már főnek a szüreti ételek, a csoportok felelevenítik a szőlőlopás hagyományát. A színpadi produkciók 17.45-től kezdődnek, fellép Kiss Adorján Alíz népdalénekes, az iskola német néptánc csoportja, valamint a Leőwey Népzenekar.

Este 20 órától szüreti batyus bál kezdődik, melyen a Perfect zenekar szolgáltatja a zenét. A délutáni programok ingyenesek, a bálra pedig ezer forintos támogatói jegy vásárolható. Várják az érdeklődőket a rendezvényre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában