Borzongató

2023.10.13. 10:30

Évtizedekkel ezelőtt történt halálesetek után nyomoznak

Még mindig a Skandináv Filmfesztivál levetített alkotásait ajánljuk megnézésre, az esemény egyébként október 15-ig tart. A rendezvény keretében vászonra küldik október 13-án, este negyed 9-es kezdéssel a Jéghideg című filmet a pécsi Apolló Moziban.

Czeczon Enikő

Forrás: Apolló Mozi Pécs

Ebben az izlandi thrillerben főhősünk Óðinn, aki olyan több évtizedes halálesetekkel kapcsolatban nyomoz, amely egy fiatalkorúakkal foglalkozó központban történt. A nyomozás közben gyanítani kezdi, hogy a feltárt baljós titkok összefüggenek volt felesége rejtélyes öngyilkosságával.

Ritka, mint a fehér holló, hogyha izlandi filmet vetítenek a magyar mozik. A Jéghideg című alkotást Erlingur Thoroddsen izlandi direktor rendezte, aki a szakmát a Columbiai Egyetemen sajátított el. 2017-ben második nagyjátékfilmje egy pszichológiai thriller volt, amely az Outfesten elnyerte a művészeti teljesítményért járó elismerést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában