Művészeti utazás

2023.10.21. 10:30

Folyamatosan pusztult és épült a 400 éves város

Újabb filmmel jelentkezett az Exhibition on Screen csapata, akik most a tokiói művészetbe nyújtanak bepillantást. A dokumentumfilm nem meglepő módon a Tokió művészete címet viseli, amelyet a pécsi Apolló Mozi október 21-én délután háromnegyed 5-kor vetít. 

Czeczon Enikő

Fotó: f11photo

A filmes csapatnak az oxfordi Ashmolean múzeum időszaki tárlata adta az ötletet, hogy kilencven percben bemutassák a 400 éves Tokió hihetetlenül gazdag kultúráját. Az utazás során a nézők láthatják Hokuszai és Hiroshige finom fametszeteit, de bepillantást kapnak a pop art stílusú plakátok, a kortárs fotóművészet, a mangák, a filmművészetük, valamint az utcán készülő műalkotások világába is.  

Tokió egy olyan metropolisz, amely 400 éves történelemmel rendelkezik, amely során folyamatosan pusztult, majd épület, ami által a Föld egyik legéletteltebb, legizgalmasabb városává vált. A dokumentum film ezt is jól illusztrálja, megkapóan ragadja meg a tokiói életet.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában