Csendes elmélyülésre hívnak a falu szélén

2023.10.29. 14:00

Halottak napja és advent közeledtével számos lelkigyakorlatra kerül sor az Életrendezés Házában

A Hosszúhetény szélén álló, püspökszentlászlói Életrendezés Háza novemberi és decemberi programjai számos lehetőséget kínálnak a lelki elmélyülésre és a belső fejlődésre.

Mohay Réka

Az október 29. és november 1. között megrendezendő Taizéi énekes lelkigyakorlat során Thorday Attila atya, Kertész Annamária és Bálint Zsolt vezetésével a tanítványság témáját járják körbe. Az esemény során elmélkedéseken keresztül követhetik a résztvevők Jézus első követőinek példáját, és megbeszélhetik, hogyan válhatnak maguk is tanítványokká. 

November 2–5. között a „Élet–halál–örök élet” témakörben Bíró László nyugalmazott püspök tart lelkigyakorlatot, halottak napja és mindenszentek ünnepének apropójából.

November 9–12. között „Apostoliskola – A megváltás munkatársainak útja” címmel Hess István jezsuita vezetésével mélyülhetnek el a résztvevők az istenkeresésben, s megérthetik az otthon fogalmát az életükben. 

November 23–26. között „A szentmise, mint az életszentség forrása” lelkigyakorlat keretében újragondolhatják a vendégek a szentmise és a liturgia szerepét az egyházban. Az esemény fókuszában a liturgia jelentőségének megértése és az egyéni élet keresztény vezetése áll. 

Karácsony közeledtével két alkalommal is tart Hess István jezsuita atya adventi lelkigyakorlatot: november 30. és december 3. között, illetve december 14. és 17. között. E program során arra hívják a résztvevőket, hogy vágyaik és várakozásuk középpontjába az Isten iránti vágyat helyezzék. A program mottója: „Uram, add, hogy felnőjek megváltott önmagamhoz, a Te képmásságodhoz”. 

Megálmodta a helyszínt

Az Életrendezés Háza története Vácz Jenő jezsuita atya érkezésével kezdődött 1982-ben. A pap idővel a lelkigyakorlatok tartására összpontosított. Az elszállásoláshoz először a kastély vendégszobáit használták, de az egyre növekvő számú lelkigyakorlatozó nagyobb teret igényelt. Így Jenő atya, 80 évesen, az Életrendezés Háza építkezésébe kezdett. Az első szárny 1994-ben készült el, és folyamatosan fejlődött. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában